Lekko! Schippers in zicht op 6, 7 en 13, 14 september

Foto:

DOORNENBURG –  In st Martinuskerk en bij Zepplinn Pannerdenseweg zijn tentoonstellingen te bezichtigen rondom schippers en binnenvaart onder de naam: Lekko! Schippers in zicht. Binnenvaartschippers vertellen over het leven op een schip en over hun vak van vroeger tot nu.

Er zijn filmvertoningen over o.a. het leven in een schippersinternaat en over het harde, maar boeiende werk in de binnenvaart. Er is een heuse koffiehoek waar u in gesprek kunt met de schippers en u alle vragen kunt stellen over het varen en het leven op een schip. Er is een overzicht van vlaggen en informatie over baggerwerkzaamheden en de visserij. Op het gazon van de kerk staat een reddingssloep van een vrachtschip.

In Millingen a/d Rijn, in koffie-theehuis De Gelderse poort, is het heden en de toekomst van de scheepvaart is het thema. Er staan scheepsmodellen van scheepswerf Bodewes en er is een marifoongesprek mogelijk met schepen die voorbij varen. In Telpost zijn kunstenaars aanwezig met werk over de Waal en alles wat daar mee samen gaat. 

U kunt met het pontje de Waal over om de ene of de andere tentoonstelling te bezoeken. Een extra schipper is aan boord die u verhalen vertelt over wat er voorbij vaart en al wat er ter sprake komt. U kijkt hierna met andere ogen naar de schepen die voorbij varen.

  • Zaterdag: 13.00 – 17.00 uur
  • Zondag: 11.00 – 17.00 uur

Op alle locaties zijn schippers aanwezig om u honderduit te vertellen over hun wereld.

  • € 6,00 euro voor tentoonstellingen op vier locaties (Exclusief pontoversteek).

Meer informatie : www.lekkoschippersinzicht.nl


Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen