Inschrijving Vierdaagse op maandag 2 februari

Foto: 4Daagse Nijmegen

NIJMEGEN – De inschrijving voor de 99ste Internationale Vierdaagse Nijmegen, die dit jaar van 21 tot en met 24 juli worden gehouden, wordt op maandag 2 februari vanaf 08:00 uur open gesteld.

De inschrijflimiet voor de 99ste Vierdaagse is wederom bepaald op 46.000. Bij overschrijding van de inschrijflimiet wordt er geloot onder individueel ingeschreven debutanten, dus deelnemers die voor beloning 1 inschrijven. Het inschrijfgeld voor de 99ste Vierdaagse bedraagt € 53,50. Leden van KWBN, de wandelbond die op 1 januari is ontstaan uit de fusie tussen KNBLO-NL en NWB, genieten € 5,- korting.

Twee periodes

Als gebruikelijk zijn er ook dit jaar weer twee inschrijfperiodes. Inschrijfperiode 1 loopt vanaf maandag 2 februari (08.00 uur) tot en met vrijdag 27 februari (24.00 uur). In deze eerste periode kunnen degenen inschrijven die vorig jaar de 98ste Vierdaagse met succes hebben volbracht. Ook jongens en meisjes die dit jaar (2015) 12 jaar oud worden, kunnen van deze eerste inschrijfperiode gebruikmaken.

Inschrijfperiode 2 is van maandag 2 maart (08.00 uur) tot en met vrijdag 3 april (24.00 uur). Deze tweede inschrijfperiode staat open voor alle anderen die aan de 99ste Vierdaagse willen meedoen.

Wel/niet loting

Als een loting noodzakelijk blijkt, wordt die gehouden op vrijdag 10 april onder de civiel individueel ingeschreven deelnemers die niet eerder de Vierdaagse medaille behaalden. Drie groepen worden van loting gevrijwaard: degenen die in 2003 geboren zijn; degenen die voor de 97ste én de 98steVierdaagse zijn uitgeloot; en degenen die inschreven via Via Vierdaagse.

Wijzigingen

Qua organisatie zijn er op de 99ste Vierdaagse nauwelijks wijzigingen van toepassing. De routes blijven ten opzichte van 2014 nagenoeg ongewijzigd. In verband met de bouwwerkzaamheden aan de Waalbrug en rond ‘Veur Lent’ puzzelt Stichting DE 4DAAGSE nog op de wijze waarop het wandellegioen op dag 1, de Dag van Elst, het beste over de brug, door Lent en over de Oosterhoutsedijk geleid kan worden.

Website

Stichting DE 4DAAGSE verwacht dat wederom 99,7% van de deelnemers aan de Vierdaagse via internet inschrijft. De reglementen omtrent de 99ste Vierdaagse en de inschrijving zijn te vinden op de officiële Vierdaagsewebsite, www.4daagse.nl.

Vierdaagse Sponsorloop

Met de inschrijving voor de 99ste Vierdaagse op 2 februari is het ook mogelijk deel te nemen aan de Vierdaagse Sponsorloop. Wie inschrijft voor de Vierdaagse kan via website www.devierdaagsesponsorloop.nl een persoonlijke actiepagina openen, waarmee sponsors voor een door de wandelaar zelf te kiezen goed doel geworven kunnen worden. Het openen van een actiepagina maakt het werven van sponsors en het zoeken naar een goed doel makkelijk en administratief eenvoudig voor de goede doelen loper. Bovendien wordt gegarandeerd dat 100% van het sponsorgeld bij de goede doelen terecht komt.

Via Vierdaagse 2015

Gelijktijdig met de inschrijving voor de 99ste Vierdaagse start de inschrijving voor training- en begeleidingsprogramma Via Vierdaagse 2015. Met dit programma ondersteunen Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) en Stichting DE 4DAAGSE maximaal 1.500 debutanten met het behalen van hun eerste Vierdaagsekruis.

Deelname aan Via Vierdaagse is voorbehouden aan wandelaars die niet eerder het Vierdaagsekruis behaalden én die nog geen lid zijn van KWBN. De kosten van deelname aan Via Vierdaagse bedragen € 189,-. Dit is inclusief het inschrijfgeld voor de 99ste Vierdaagse.

De inschrijving opent maandag 2 februari om 08.00 uur op www.viavierdaagse.nl. Op deze website staat ook meer informatie over het training- en begeleidingsprogramma.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen