Nieuwe exposities bij Kunst aan Huis

Foto: Ditty van der Elst

BEMMEL – Vanaf vrijdag 6 februari zijn er, naast de vaste expositie van zestien Bemmelse kunstenaars, twee nieuwe exposities te zien bij Kunst aan Huis in Bemmel. Ditty van der Elst, beeldend kunstenaar uit Heerewaarden, is onze volgende gastkunstenaar.

Sinds een aantal jaren heeft Ditty zich toegelegd op het maken van objecten bestaande uit hout en vilt. Struinend door de uiterwaarden en langs de rivieren vindt ze materiaal en inspiratie die de basis vormen voor haar werk. Drijfhout meegevoerd door de rivier vormt het uitgangspunt voor objecten, veelal dieren, die door het vervilten van wol verder uitgewerkt worden.

In de serie ‘uitgelicht’ staat het werk van Marieke Blijleven uit Bemmel deze keer centraal. Marieke exposeert met schilderijen en keramiek. Inspiratie vindt zij in de natuur en de mens, met de daarbij behorende emoties, gewaarwordingen, expressies en gevoelens. ‘Er gaat zoveel om in de mens, gedachten die emoties veroorzaken, die weer zijn terug te zien in de lichaamstaal,’ aldus Marieke. ‘Daarom werk ik graag met veel kleur en kies deze intuïtief tijdens het werken.’

Ditty en Marieke zijn op zaterdag 7 februari van 14:00 tot 17:00 uur aanwezig in de galerie. Zij nodigen u van harte uit om dan met hen en hun werk kennis te maken.

Kunst aan Huis vindt u aan de Dorpsstraat 41 te Bemmel.

Openingstijden: vrijdag en zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur.

Meer informatie op  www.kunst-aan-huis.nl.