Al 2000 jaar verantwoordelijk voor je eigen buurt

Foto: Lingewaard Nieuws

Opgewekt gezang van het koor Exotherm, de vrolijke kleuren en drumslagen van de beiden Gilden en veel jeugd deze zondag in de RK-kerk OLV Tenhemelopneming Huissen Stad. Een viering waar de energie van af spatte.

De kerk was goed gevuld en de mensen in de banken hadden het af en toe moeilijk om niet mee te swingen met het koor dat een populair repertoire had. Bij één lied werd er zelfs meegeklapt….

De Gilden zorgde voor het gewicht bij deze dienst, die extra feestelijk was door de twee jubilarissen: Jan Wannet en Henk Lippmann. De eerste 40 jaar en de andere maar liefst 25 jaar bij de Gilden.

De voorganger, pastoor Peters, bracht het verhaal van de Ongelovige Thomas, iemand van het soort eerst zien dan geloven. Maar ook over de grondleggers van het Christendom, die investeerden in hun eigen gemeenschap. Je eigen buurt.  Beiden verhalen van 2000 jaar geleden blijven inspireren en kwamen mooi samen naar de dag van vandaag. Waar, in onrustige tijden, in een gemeenschap, zoals Lingewaard, ook groepen mensen, zoals de Gilden en het Koor, zijn die zich inzetten voor hun naasten. Ook vandaag is eenieder, natuurlijk naar eigen mogelijkheden, verantwoordelijk voor zijn eigen buurt. Zet je in voor je gemeenschap en de rust kan weder keren.

De dienst werd afgesloten met een warm lang zal ze leven voor de jubilarissen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen