Verjaardagfeest van 5 eeuwen bescheiden gevierd

Foto: Lingewaard Nieuws

Er zijn niet veel organisaties die hun 481ste verjaardag kunnen vieren dit jaar. Het Sint Gangulphusgilde heeft ook nog eens dubbelfeest want het kent dit jaar ook maar liefst twee jubilarissen. Het feest begon in de OLV Tenhemelopneming kerk met een prachtige dienst en kreeg een wervelend vervolg bij hun eigen kwartier het “Rijnstede” gebouw.

Entree kerk

De entree van de Gilden in de kerk is altijd indrukwekkend. Met tromgeroffel en vaandels trekken de Gilden door de grote kerkdeuren naar binnen. De voorste drie rijen van de kerk zijn vervolgens bezet door heren en jonge mannen van het Gilde.
Tijdens de viering klonken ook tromslagen waar anders de misdienaren een bescheiden belletje laten klinken.
Na de kerkdienst, waarin de Gilden gelukgewenst werden door de Pastoor en de jubilarissen toegezongen door het koor Exotherm, vertrokken de Gilden naar het “Rijnstede” gebouw.

Bescheiden locatie

De huldiging van de jubilarissen, met een mooie show van piepjonge en zeer ervaren vendeliers vond plaats achter het gebouw van de Gilden. Een wel erg bescheiden en afgelegen locatie voor het feest van een bijna 500 jarige, maar daarmee niet minder indrukwekkend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen