NVDE organiseert verkiezingspodcast over klimaat en energie bij TenneT in Arnhem

Foto: NVDE

Op 28 februari, van 15.30 uur tot 16.15 uur (inloop 15.00 uur), organiseert de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) een verkiezingsdebat over klimaat en energie tussen kandidaat-Statenleden. Dit verkiezingsdebat heeft de vorm van een podcast en zal live toegankelijk zijn voor regionale en lokale pers.

Het debat vindt plaats in het hoofdkantoor van TenneT in Arnhem op Arnhems Buiten.
Met NVDE-voorzitter Olof van der Gaag (@olofvdgaag) als gespreksleider zullen zes politici van verschillende politieke partijen met elkaar in debat gaan. Om de beurt debatteren twee politici uit dezelfde provincie (Gelderland, Flevoland en Overijssel) over verschillende stellingen, gericht op klimaat- en energievraagstukken.

Provinciale Statenverkiezingen

Op 15 maart zijn de Provinciale Statenverkiezingen en de thema’s klimaat en energie zullen een prominente rol krijgen in de zuidelijke provincies. Denk hierbij bijvoorbeeld aan netcongestie, draagvlak voor zonne- en windenergie, kernenergie en het isoleren van woningen.

Debat

NVDE
TenneT Arnhem

De verkiezingspodcast bij TenneT is de tweede in een reeks van vier: alle provincies worden verdeeld over debatten in Zuid-, Noord-, Oost- en West-Nederland. De verkiezingsdebatten zijn niet toegankelijk voor publiek, maar worden opgenomen en verspreid via Spotify. Ze zullen allemaal in de week na het debat op deze pagina zichtbaar worden. De podcasts worden opgenomen bij leden van de NVDE. De NVDE verspreidt de podcastafleveringen via haar website en Spotify in de weken voorafgaand aan de Provinciale Statenverkiezingen.
Deze politici gaan met elkaar in debat op 28 februari van 15.30 uur – 16.15 uur bij TenneT in Arnhem. Gelderland: Rik Loeters (BBB), Stan Hellegers (D66)

Over de NVDE

De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) maakt zich sterk voor een energievoorziening die volledig is gebaseerd op hernieuwbare energie door het bundelen van krachten uit de gehele sector. De activiteiten bij meer dan 6000 aangesloten bedrijven vertegenwoordigen nu al een omzet van ruim €41 miljard en meer dan 250.000 werknemers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen