De leukste lesprogramma’s in het Nederlands Watermuseum

Foto: Nederlands Watermuseum

Het voorjaar komt eraan, dan kunnen we er weer lekker op uit! Het Nederlands Watermuseum in Arnhem heeft actieve lesprogramma’s om leerlingen te betrekken bij verschillende waterthema’s.

Je bent van harte welkom om een lesprogramma bij het Watermuseum te volgen.

Gooi eens een bloemb(l)ommetje ….

Ben jij vier tot en met twaalf jaar? Kom dan bloembommen maken in het Nederlands Watermuseum. Kies de bloemzaadjes, kneed de ingrediënten, maak er stevige bommetjes van en versier zelf de verpakking. Laat de bloembommen een paar dagen goed drogen en dan kan het uitgooien beginnen!
Op welke dijk wil jij meer kleur zien? Door de bloembommen uit te gooien op de dijk wordt de dijk sterker, kleurijker, steviger én duurzamer. Je kunt ze ook langs de sloot, in de tuin van je opa en oma of ergens anders uitgooien! Bijen, vlinders en insecten kunnen niet wachten tot dat de bloembommen uitkomen.

Meedoen

  • Meedoen met de activiteit kan de hele voorjaarsvakantie vanaf zaterdag 18 februari tot en met zondag 5 maart van 10.15 tot 16.00 uur.
  • Tijdens de schoolvakanties is het Nederlands Watermuseum van 10:00 tot 17:00 uur open, ook op maandag.
  • De kosten bedragen €1,50 plus een geldig entreebewijs.
  • Tijdens de voorjaarsvakantie kan het erg druk zijn. Het wordt sterk aangeraden een tijdslot te reserveren. Zonder tijdslotreservering kan het zijn dat je niet direct toegang tot het museum hebt.
  • Reserveren en tickets kopen kan hier. Meer informatie over andere lesprogramma’s.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen