Lezing Geef de aarde een stem door Extinction Rebellion bij Nivon Arnhem op 13 april

Foto: Nivon

Nivon Arnhem e.o. en Humanistisch Verbond Arnhem-Rijnstreek organiseren een serie lezingen waarin wordt ingegaan op de vraag hoe we vanuit een levensbeschouwelijk perspectief de aarde een stem kunnen geven in ons denken en doen.

Hoe nemen we beslissingen die niet ten koste gaan van de natuur, maar die bijdragen aan bescherming, duurzaamheid en herstel?

Lezing Extinction Rebellion

Het klimaat warmt op. De aarde staat op sommige plekken zelfs letterlijk in brand. Als we niets doen wordt onze groene planeet onleefbaar. Daar is al veel over gezegd en geschreven. Deze avond is Extinction Rebellion onze gast. Extinction Rebellion is inmiddels volop bekend om de vele acties waar we – vaak letterlijk – niet omheen kunnen. Deze creatieve en vreedzame acties laten eens te meer zien dat burgerlijke ongehoorzaamheid een effectieve manier is om veranderingen tot stand te brengen. Die veranderingen zijn noodzakelijk omdat de aarde en haar bewoners (wij dus!) beschermd moeten worden en de overheid gedwongen moet worden beleid te maken en maatregelen te nemen om de aarde een stem te geven!

Doelen en manier van werken

Een actievoerder van Extinction Rebellion zal een inleiding houden over de doelen en manier van werken van de organisatie en daarover met de aanwezigen in gesprek gaan. Zit in ieder van ons een actievoerder?

Informatie

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen