Zwemclub De Ward kampioen in landelijke zwemcompetitie

Foto:

Nog geen twee jaar na de start van het wedstrijdzwemmen bij Zwemclub De Ward uit Bemmel is het eerste kampioenschap een feit. Zondag 30 maart heeft de ploeg uit Bemmel in Twello de laatste competitieronde succesvol afgesloten.

De zwemmers hebben ook deze wedstrijd zichzelf weer overtroffen, waarbij er in totaal 28 persoonlijke records zijn gezwommen. Dit viel ook te zien aan het aantal ereplaatsen, waarbij er in totaal 15 keer een eerste plaats, 8 keer een tweede plaats en 7 keer een derde plaats werd behaald.

Dat de zwemmers erg gemotiveerd waren om deze wedstrijd succesvol af te sluiten kon ook worden afgeleid door onder andere de inzet van Cas Polman, ondanks een blessure aan zijn been wist hij op de 100m vrije slag 10 seconden van zijn persoonlijke record te halen.

Ook Aniek Henken wist haar tijd op de 100m vrije slag met bijna 8 seconden te verbeteren, wat een knappe prestatie is. André Cornelissen, Maaike Braam, Birgit Geurtz en Anouk Jansen wisten allemaal op hun afstanden de volle winst te pakken. Uiteindelijk wisten de estafette ploegen van De Ward ook de volle winst binnen te slepen door drie keer een eerste plaats te veroveren.

De jonge zwemploeg uit Bemmel, die inmiddels al uit 50 wedstrijdzwemmers bestaat, hoopt op 13 april in het Erica Terpstrabad in Nijmegen ook in de Gelderse Competitie kampioen te worden. 

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen