Gijsbrecht van Aemstel tweemaal Gelders kampioen Indoorvendelen

Foto:

Op zondag 30 maart jl. vonden in Pannerden de Gelderse kampioenschappen Indoorvendelen plaats. Maar liefst 37 gilden en schutterijen streden in sporthal De Pauwengaard in onderling wedstrijdverband om het Gelders kampioenschap. De Schutterij Gijsbrecht van Aemstel van Doornenburg en Honderd Morgen was met drie vendelkorpsen aanwezig en keerde wederom met twee Gelderse titels huiswaarts.

De senior vendeliers behaalden in de hoogste klasse binnen de Gelderse Schuttersfederatie St. Hubertus de eerste prijs en werden daarmee Gelders kampioen. Dit vendelkorps behaalde als enige van alle aanwezige vendelkorpsen 20 punten en slaagde daarmee het beste van Gelderland te zijn.

Marcellino Kummeling behaalde in het wedstrijdonderdeel acrobatisch vendelzwaaien voor senioren de Gelderse titel. Hij prolongeerde daarmee zijn titel voor de vijfde maal op rij. Dit is een zeer unieke prestatie.

Bij hetzelfde wedstrijdonderdeel viel Gijsbrecht van Aemstel nogmaals in de prijzen. Stefan Claassen keerde na een afwezigheid van vier jaar terug op het wedstrijdtoneel en werd direct tweede van Gelderland. Marco Milder en Bas Schaars behaalden beiden een plek in de top 10.

De acrobatisch jeugdvendeliers Thom van ’t Hullenaar en Sten Hendriks veroverden beiden een plek in de top 10. Ook de aspirant en jeugdvendeliers van de Doornenburgse schutterij deden aan het kampioenschap mee en behaalden beiden een prachtige derde prijs.

Interesse?

De Schutterij Gijsbrecht van Aemstel heeft al vele jaren één van de grootste en meest succesvolle vendelkorpsen van Gelderland. Elke vrijdag vanaf 19.30 uur oefenen de vendeliers onder deskundige begeleiding in het Schuttersgebouw. Interesse in het vendelzwaaien? Kom gerust eens kijken in het Schuttersgebouw aan de Kerkstraat 9 te Doornenburg. Meer info: www.schutterijdoornenburg.nl.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen