Polder- en stratenloop Gendt onder mooie omstandigheden

Op zaterdag 26 april zijn onder fantastische weersomstandigheden de stratenloop voor de jeugd en de polderloop gehouden. Deze traditionele loopwedstrijden worden al sinds jaar en dag door Oranjestichting Gendt en Stichting Duursport Gendt in samenwerking georganiseerd.

Met een aantal van 38 deelnemers in de leeftijd tot 9 jaar startte een enthousiaste groep kinderen voor de 1 kilometerloop door de Gendtse Dorpstraat. Waar zelfs een 4 jarige zijn uiterste best deed om de grote groep te volgen ging de overwinning naar een van de oudere deelnemers.

De leeftijdscategorie van 10 t/m 13 jaar kende een kleiner aantal deelnemers, maar ze wilde wel allemaal winnen. Deze kinderen legden een afstand af van 2 kilometer.

De polderloop kent al jaren een deelnemersveld van rond de 60 atleten. In de editie van 2014 startten er 51. Verschillende atleten nemen ook op 29 juni deel aan de kwart triathlon van Gendt of aan de trio-triathlon die op dezelfde dag plaatsvindt.

Voor velen vormt de polderloop een jaarlijkse  leuke training. Daarnaast kent de Polderloop met een geschiedenis van 41 edities, altijd deelnemers die het lopen net weer opgepakt hebben en de 7,7 kilometer door de Gendtse polder een geweldige prestatie is.

De uitslag bij de heren

e1am16rspz0zu32um9ect2v2k

Dan werden Harrie Pelkman en Geert Bouwman gehuldigd vanwege 25 deelnames en Ben Terwindt met zijn 40 deelnames.

lzj32ipn0xh9jvigvwudu8pax

gvpsafyf3tqfytq2trqg350z9

v6e8s3zrd1fvxzi26uabe7zin

glfeyv9v6bwomtga179wpjgpe

Op de website van Stichting Duursport Gendt, www.duursportgendt.nl, vindt u binnenkort de volledige uitslag en de te downloaden oorkondes.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen