Broodfonds in Lingewaard?

Foto:

Ook zelfstandigen kunnen ziek worden. Dat lijkt logisch, en dat is het ook. Maar toch is een heel groot deel (68%) van de zelfstandigen niet verzekerd tegen de gevolgen van arbeidsongeschiktheid. Zelfstandigen hebben geen wettelijk recht op inkomensondersteuning. In de praktijk betekent het dat je als zelfstandige een grote financiële buffer moet hebben als je een langere periode door ziekte uitvalt. Naast financiële consequenties, is er ook het gevaar voor de continuïteit van je bedrijf. Vandaar het Lingewaardse Broodfonds.

Bij verzekeringsmaatschappijen zijn de premies vaak erg hoog. Als verzekerde heb je geen invloed op (en inzicht in) hoe het geld wordt belegd. Daarnaast bepaalt een verzekeringsmaatschappij hoeveel premie er betaald moet worden en wanneer iemand in aanmerking komt voor een uitkering. Door allerlei controles en medische keuringen kan uitbetaling onzeker zijn of lang op zich laten wachten. Vaak krijg je slechts een bepaald percentage uitbetaald. Heb je een risicovol beroep of een medisch verleden of ben je ouder dan 50 jaar dan betaal je ook nog een veel hogere premie.

Deelnemers vertellen over het Broodfonds

Met het Broodfonds is het niet nodig om financiële reserves aan te spreken of een beroep te doen op je naaste omgeving. Ook heb je de nadelen van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen niet. 

In de gemeente Lingewaard heeft Roland Scholten het initiatief genomen om een Broodfonds op te richten. In oktober zal er bij voldoende belangstelling een informatiebijeenkomst zijn waarin het Broodfonds wordt uitgelegd.

Ben je zelfstandig ondernemer en wil je meer weten over het Broodfonds in Lingewaard? Neem dan contact op met Roland Scholten via [email protected].

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen