Gemeente steunt subsidieaanvraag van De Kinkel

Foto: Van Keulen

BEMMEL – Cultureel centrum De Kinkel mag van de gemeente Lingewaard bij de provincie Gelderland een subsidie aanvragen. De Donatuskerk, het Ontmoetingscentrum Doornenburg en het Stadhues Huissen lopen hierdoor de subsidie, die kan oplopen tot 100.000 euro, mis.

Keuze voor 1 plan

De subsidie is afkomstig van de ‘regeling Leefbaarheid en Gemeenschapsvoorziening 2015’ en heeft als doel om de leefbaarheid in kleine dorpen te stimuleren.

In Lingewaard zouden in principe zowel De Kinkel, de Donatuskerk, het Stadhues Huissen als het Ontmoetingcentrum Doornenburg in aanmerking komen. De gemeente mag van de provincie echter maar 1 aanvraag ondersteunen waardoor de drie laatste projecten afvallen.

Logisch

Het ligt voor de gemeente voor de hand om voor de Kinkel te kiezen omdat zij dit als cultureel centrum heeft verkozen, daarmee valt De Donatuskerk dus af. Voor het overige moet de aanvraag voldoen aan de volgende belangrijkste voorwaarden:

  • Een sluitend exploitatieplan
  • Gegarandeerde cofinanciering van 25%-50% (afhankelijk van thema)
  • De aanvraag heeft een breed draagvlak bij de bevolking en wordt aantoonbaar ondersteund door de gemeente
  • De aanvraag dient vergezeld te gaan van een goedkeurende verklaring van het college van geen bezwaar.

Voor Het Stadhues en het Ontmoetingscentrum geldt dat hun plannen nog niet ver genoeg zijn uitgewerkt om in aanmerking te komen voor een subsidieaanvraag. Op dit moment wordt er al wel gewerkt aan een programma van eisen voor De Kinkel.

De deadline van de indiening van de aanvraag is op 19 maart 2015.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen