WO II verzoeningsweekend op Kasteel Doornenburg

Kasteel Doornenburg was tijdens WO II een belangrijke lokatie. Vanuit de Spietoren, de hoogste toren van het kasteel, werden de bruggen van Arnhem en Nijmegen gecontroleerd. In de kelder van de burcht was een groot lazaret en in de nabije omgeving verbleef een belangrijke Duitse Pantserdivisie. Tijdens het WO II verzoeningsweekend wordt herdacht en gevierd dat het 70 jaar vrede is na de Tweede Wereldoorlog.

Destijds is de burcht gebombardeerd door de Engelsen en de Duitsers en na de oorlog door de grote inzet van de heer J. van Heek weer herbouwd.

De burcht ligt in een gebied waar tijdens de oorlog hard en lang werd gevochten: maar liefst 198 dagen was de Betuwe frontlinie en is een van de meest beschadigde gebieden van Nederland geweest.

Rondom het thema worden diverse activiteiten georganiseerd. Zo kunt u kennis maken met historisch materiaal en zijn er unieke filmbeelden te zien van de Betuwe tijdens de oorlog. Een wandeltocht van de Stichting Exodus doet het kasteel aan en ook vanuit Duitse zijde wordt medewerking verleend aan dit evenement.

In de burcht zullen foto’s te zien zijn vanuit de gemeente Lingewaard en Elst. Op zondagmorgen zal er vanaf 11.00 uur een speciaal concert zijn vanuit de harmonie St. Caecilea.

De kinderen van de lagere scholen kunnen meedoen aan een kleurwedstrijd. De kleurplaat zal binnenkort naar de diverse scholen toegezonden worden. De mooiste 5 kleurplaten krijgen een prijs.

Voor meer informatie: www.kasteeldoornenburg.nl.

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen