Museum Arnhem morgen weer open voor publiek

Foto:

Museum Arnhem opent morgen, 13 mei, opnieuw de deuren voor het publiek na een verbouwing van ruim vier jaar. Het museum is klaar voor de toekomst.

Tijdens een persbijeenkomst op maandag 9 mei kregen pers en genodigden vast een indruk van het resultaat. Dat mag er zijn: Arnhem heeft een heel bijzonder museum, misschien wel het mooiste van Nederland. In ieder geval het mooist gelegen museum.

Open en eigentijds

De architecten van het gebouw en de tuin hebben een knappe vertaling gemaakt van wat het museum zocht en waar het voor staat: open, eigentijds en met telkens wisselende perspectieven op de dynamische samenleving. Als bezoeker kijk je steeds in een andere richting, waardoor de gezichtspunten telkens anders zijn.

Het bericht gaat verder onder de foto.

Museum Arnhem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het museum wil aansluiting zoeken bij de actualiteit. De museumconservatoren kiezen in hun programmering dan ook voor onderwerpen die in de samenleving spelen. Zoals het museum al voor de verbouwing veel kunst liet zien van vrouwelijke kunstenaars, laat het nu veel meer stemmen horen.

Toegankelijk voor iedereen

Museum Arnhem wil laagdrempelig zijn en toegankelijk voor iedereen. Een groot deel van het museum is daarom nu gratis toegankelijk voor het publiek. Daarbij gaat het om de beeldentuin en restaurant Pierre en de daarboven gelegen zalen. Bijvoorbeeld de Studio Museum Arnhem. Daar kan iedereen geïnspireerd door een kunstwerk wat daar hangt een eigen kunstwerk maken, met daar aanwezige materialen. Ook kunnen er tasjes geleend worden door families met kinderen, met onder meer opdrachten voor een leuke toch door het museum.

Het bericht gaat verder onder de foto.

Museum Arnhem

Interactie

Nieuw zijn de vele interactieve mogelijkheden in het museum. Zo hangt er in een van de zalen een groot digibord, waarop nu een tiende van de gehele collectie te zien is, via verschillende zoekmogelijkheden en verbindingen: Collectie Connectie. De bedoeling is dat uiteindelijk de hele collectie in het systeem opgenomen wordt, vertelt conservator en bedenker van Collectie Connectie Karlijn van Leester. “We zijn ook in gesprek met andere landelijke musea, om de verschillende collecties met elkaar te verbinden via dit interactieve zoeksysteem. Het deel van de collectie dat al ingevoerd is, kan ook via onze website bekeken worden.”

Het bericht gaat verder onder de foto.

Museum Arnhem

Openingspresentaties

In de openingspresentaties Tenminste Houdbaar Tot, Van Links Naar Rechts en Open stellen de .. de collectie opnieuw aan bezoekers voor. Museum Arnhem toont  de collectie niet langer in een vaste opstelling, maar presenteert die voortaan wisselend in tentoonstellingen. Daarbij worden nadrukkelijk hedendaagse perspectieven verwerkt: zo is Tenminste Houdbaar Tot een presentatie over de uitputting van de aarde, presenteert Van Links Naar Rechts een inclusiever beeld van het Interbellum dan voorheen en is Open een eigentijdse vertaling van de visie van Pierre Jansen, directeur van Museum Arnhem van 1969 tot 1982.

Muaeum Arnhem

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen