Column B06L2000: Verleden, Heden en Toekomst

Een selectief geheugen is vaak inherent aan verkiezingen. De PvdA maakte het in haar column in Het GemeenteNieuws van 15 oktober 2013 wel heel erg bont door te stellen: “anderhalf miljoen euro beschikbaar voor de opknap van het Stadhues, is door wethouder Schut weggegeven omdat hij de Albert Heijn niet in de Aloysiusschool wilde hebben.”

Ten eerste is een dergelijk besluit niet de bevoegdheid van een wethouder, zelfs niet van het college, maar van de gemeenteraad. In de raadsvergadering van 29 maart 2012 ging de hele gemeenteraad (inclusief de PvdA) akkoord met het raadsvoorstel tot ontwikkeling van een Albert Heijn supermarkt aan de Langestraat 86-88 te Huissen. Hierdoor deed de gemeenteraad recht aan de wens van de Huissense bevolking geen AH op de locatie Aloysiusschool met aanleg van een ontsluitingstunnel en toename (vracht)verkeer in het centrum.

Ten tweede is er in 2012 contactueel vastgelegd dat de opbrengstcapaciteit van 1,2 miljoen die vrij komt bij de gebiedsontwikkeling van de Aloysiuslocatie exact gelijk is aan de afspraken gemaakt in het contract uit 2009.

Verkiezingen hebben een onuitwisbare toekomstcomponent in zich; wat willen we in de toekomst realiseren cq bewerkstelligen? Momenteel zijn we nog druk bezig met de invulling van het verkiezingsprogramma, dat door de algemene ledenvergadering van de partij wordt vastgesteld. Dat zal vijf inhoudelijke thema’s bevatten met een aantal speerpunten.

Daartoe zal zeker de zorg voor een gedegen financieel beleid behoren, indachtig ons adagium: “de tering naar de nering zetten”. Resulterend in schuldreductie om rentelasten te verminderen, het op peil brengen van de algemene reserve om risico’s te kunnen opvangen en het schrappen van onnodige gemeentelijke taken. Verder vinden wij als sociale partij, dat wij de minst draagkrachtigen, in dit tijdperk van bezuinigen, zoveel mogelijk moeten ontzien. Onder andere door het leveren van maatwerk, niet korten op de langdurigheidstoeslag en er voor te zorgen dat de opgelegde kanteling in het sociaal domein (WMO) niet verwordt tot een kapstok voor het behalen van al ingeboekte bezuinigingsdoelstellingen. De decentralisatie van taken op het gebied van werk, zorg, jeugd en passend onderwijs naar gemeenten met ingang van 2015 heeft een grote impact op het welbevinden van inwoners en vergt een gedegen en creatieve voorbereiding. Niet alleen inhoudelijk maar ook organisatorisch. En daar is actieve betrokkenheid van burgers bij nodig.

Frans schut Lijst 1 Basis06-Lokaal2000

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop.

Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews.

Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen