Uitstel, geen afstel

Foto:

Hoewel het de komende dagen, op woensdag na, geen slecht weer is moeten we op zonnig zomerweer nog even wachten. Vanaf vrijdag neemt, volgens weeronline, een hogedrukgebied het heft in handen en is het een aantal dagen droog en zonnig zomerweer met aangename temperaturen.

Vandaag, morgen en donderdag is het stukken beter weer dan dat het eind vorige week was. Een kleine weersverbetering hebben we dus al gehad. Ook gisteren had een groot deel van het land al een prima weerdag.

Woensdag trekt een frontensysteem van west naar oost over het land. We krijgen een dag met eerst regen en daarna buien. Donderdag wordt een overgangsdag met nog wel veel bewolking, maar weinig of geen neerslag. Vanaf vrijdag wordt het zonnig met temperaturen die oplopen richting 25 graden.

Met drie drukkaartjes is goed de ontwikkeling aan te geven in de periode woensdag t/m vrijdag. Woensdag bepaalt duidelijk een uitloper van een lagedrukgebied het weer in Nederland. Hoge druk is dan pas zichtbaar vanaf Zuidwest-Frankrijk. Donderdag breidt hoge druk zich uit over Frankrijk en trekt lage druk zich terug. Nederland zit er dan een beetje tussenin. Vrijdag bepaalt het hogedrukgebied het weer in Nederland en omgeving.

2013-07-0117-35-27

Volgens de laatste verwachting trekt het hogedrukgebied nog iets door en blijft vervolgens een aantal dagen boven Engeland en de Noordzee liggen.

Kortom: het is nog even wachten, maar het mooie weer komt er aan en zou ook wel eens wat langer aan kunnen houden!

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop. Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen