Plannen voor Gendtse polder stap dichterbij

Foto:

Op 26  juni hebben Provinciale Staten ingestemd met de voorgestelde investering van 26,7 miljoen euro  in het programma WaalWeelde. Met dit geld komt de realisatie van de plannen in de Gendtse polder een stap dichterbij.

Het gaat in het totaal om negen projecten, waarvan de Gendtse polder er een is. Wethouder Barth van Eeten: ”We zijn blij met dit besluit van Provinciale staten. Daarmee komt na jaren van plannen maken, de realisatie nu echt dichtbij”. In het plan voor Gendt verdwijnt netto 1.000 m2 bebouwing uit de polder en worden  recreatieve fiets-, en wandelroutes aangelegd.

Ook zal groot onderhoud plaatsvinden aan de bestaande ontsluitingswegen waarbij het laagste gedeelte wordt verlegd en wordt er twintig hectare nieuwe natuur gemaakt. Om de ruimtelijke kwaliteit in de polder te verbeteren worden gebouwen in de polder (totaal 1500 m2) “verplaatst” naar logische plaatsen langs het bebouwingslint. 

De provincie  draagt 50% van de projectkosten bij en pakt het ‘project Gendtse polder’ op in nauwe samenwerking met landelijke overheidsheidsorganisatie DLG en de gemeente Lingewaard.

http://www.youtube.com/watch?v=
rZJ7XqSvZ4E

Gedeputeerde Co Verdaas van de provincie Gelderland vertelt hoe WaalWeelde is ontstaan en het belang van een regionaal plan voor de Waal.

Bron: Gemeente Lingewaard

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop. Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen