Fietstunnel RijnWaalpad bij Ressen in juli aangelegd

Foto:

In juli wordt de fietstunnel onder de A15 gerealiseerd. Hiermee wordt een belangrijke schakel gelegd in de realisering van het RijnWaalpad, de snelle fietsverbinding tussen Arnhem en Nijmegen. De fietsafstand tussen Arnhem en Nijmegen wordt dankzij de tunnel circa 2,5 kilometer korter.

Onder leiding van de Stadsregio zijn de vier betrokken gemeenten – Nijmegen, Arnhem, Overbetuwe en Lingewaard – voor de aanleg van het RijnWaalpad verantwoordelijk. De voorbereiding van deze belangrijke schakel tussen het noordelijk en zuidelijk gedeelte van het RijnWaalpad is zover gevorderd dat in juli de tunnel kan worden aangebracht. Vervolgens worden de aansluitende fietspadgedeelten aangelegd. Op het grondgebied van Lingewaard krijgt het RijnWaalpad aansluiting op de Kattenleger.

2013-06-2814-39-19

Afsluiting
In verband met de aanleg van de tunnel is de A15/N15 tussen Knooppunt Ressen en Bemmel een week afgesloten voor alle verkeer. De afsluiting is gepland van dinsdag 23 juli 2013, 19.00 uur tot en met zondag 28 juli 2013, 19.00 uur. De oplevering van dit deeltraject is gepland in het laatste kwartaal van dit jaar.

Krediet
Voor het Lingewaardse deel is een krediet ad € 1.800.000,– noodzakelijk, waarvan de Stadsregio 90% in deze kosten bijdraagt. Het restant van 10% – 180.000 euro –  komt voor rekening van de gemeente Lingewaard. Naar verwachting is het totale RijnWaalpad in de loop van 2014 gereed.

Bron: Gemeente Lingewaard

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop. Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen