Lingewaard subtopper als beste gemeente

Foto:

Recent presenteerde weekblad Elsevier haar jaarlijkse onderzoek naar de beste plek om te wonen. Alle 408 gemeenten in Nederland werden beoordeeld op 101 indicatoren variërend van ‘bereikbaarheid’ tot ‘arbeidsmarkt’ en van ‘de aanwezigheid van diverse Basisvoorzieningen’ tot ‘Rust en Ruimte’. De gemeente Lingewaard eindigt met een 144e plaats redelijk in de subtop. Gemeente Rozendaal is algemeen winnaar.

Lingewaard scoort op de meeste punten de kwalificatie ‘redelijk’. Op het gebied van verkeersveiligheid en jeugdpakket krijgt Lingewaard zelfs een ‘zeer goed’. Daarmee hoort onze gemeente op die gebieden bij de beste 20%. 

Op het gebied van sport en fitness, historisch décor, economie, groen en natuur en rust en ruimte krijgt Lingewaard niet meer dan ‘matig’. Qua aanwezigheid van recreatiegebieden is de score zelfs ‘zeer matig’ en daarmee bij de onderste 20%.

De aanwezigheid van een zorgpakket, weinig misdaad en samenstelling van de bevolking worden wel met een ‘goed’ beoordeeld.

Al bij al is Lingewaard daarmee dus een redelijke subtopper. 

Wat verder opvalt is dat de ons omringende gemeenten zoals Overbetuwe (plaats 192), Nijmegen (236) en Arnhem (plaats 259) behoorlijk slechter scoren dan Lingewaard. 

Ook op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik hier en druk op de “Vind ik leuk” knop. Liever via Twitter? Volg ons dan via @lingewaardnews 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen